GROUNDS


THE GROUNDS AT CLOS PEGASE WINERY are the creation of designer Michael Graves. Out of 96 design teams that entered, Mr. Graves was the winner of a 1984 architectural design competition in association with the San Francisco Museum of Modern Art to design the Clos Pegase winery. The result is a seamless integration of the building structure and grounds making a location that is at the same time majestic and tranquil.

The portico is the entrance to the winery with its grandiose columns and open roof represents the integration of the winery structure and the natural environment in which it is located. This allusion to ancient, Mediterranean architecture also embodies the melding of indoors and outdoors that is a key part of the Napa Valley lifestyle. It is this type of feature that the selection jury of the design competition appreciated, explaining, "it embodies a celebration of the lifestyle that is unique to the Napa Valley."

The courtyard is another important location on the grounds of Clos Pegase. The cypress-lined courtyard has the formal structure of a European garden but with a comfortable inviting feel to experience the scene at one of our benches. At night the strings of lights running between the cypress trees adds a magical ambiance to special events hosted at the winery.